Uitlijnen

Wat is uitlijnen?

Uitlijnen is het afstellen van de wielstanden. Dit betekent dat alle wiel en fuseestanden worden afgesteld om kosten te besparen bij de aankoop van nieuwe banden bij overmatige slijtage en te rijden met optimale comfort. Hierbij zorgen wij ervoor dat de totale wielgeometrie zo is afgesteld dat de auto weer rijdt zoals de fabriek dat voorschrijft.

Raptor

Wanneer uitlijnen

  • Wanneer uw auto niet rijdt zoals u gewend bent en de wegstabiliteit verandert bij elke oneffenheid van de weg.
  • De auto trekt naar links of rechts dan kan er sprake zijn uitlijning van de auto.
  • Als er tijdens het rijden steeds gecorrigeerd moet worden om de auto op de weg te houden dan is er ook sprake van een noodzakelijke uitlijning.
  • Bij overmatig veel bandenslijtage. Wanneer bijvoorbeeld de binnenkant van de band meer slijt dan de buitenkant. Zo moet u vaker nieuwe banden kopen.
  • Bij cupvorming van de banden is uitlijnen nodig.
  • Wanneer het stuur scheef staat bij het rechtuit rijden.
  • Bij het raken van de stoep met een of beide wielen kan er sprake zijn van een uitlijning omdat de wielen dan niet meer precies zo staan als hoort.
  • Wanneer er reparaties aan het onderstel zijn uitgevoerd, zoals; spoorstangen, vering of schokbrekers of een draagarm die is vervangen. Ook bij het vervangen van een fuseekogel of een stuurkogel is de kans groot dat de auto moet worden uitgelijnd.

Indien het wiel zichtbaar scheef staat is een uitlijning niet mogelijk en is het over het algemeen zaak dat de spoorstang  of de draagarm moet worden vervangen. Pas daarna is uitlijning mogelijk. Bij uitlijnen van de auto wordt de auto dus niet gerepareerd maar enkel afgesteld met speciale apparatuur naar de fabrieksspecificaties.

Hoe uitlijnen

De auto wordt dan op een speciale daarvoor bestemde brug gezet. Vervolgens wordt de auto met speciale uitlijn-apparatuur geanalyseerd. Wij werken met de allernieuwste 3D apparatuur. De totale wielgeometrie wordt bekeken en waar mogelijk door de monteur aangepast naar de fabrieksinstellingen.

audi

Wij bij Bumo Banden gaan met het uitlijnen van de auto net een stapje verder om optimale perfectie te bereiken. 

 

De kosten voor uitlijnen zijn bij ons 60 euro voor een gemiddelde auto