Winterbanden

Winterbanden zijn niet verplicht in Nederland zoals dat in vele Europese landen wel het geval is. Winterbanden zorgen er voor dat in winterse omstandigheden de banden meer grip hebben op het wegdek wat weer zorgt voor meer veiligheid voor wat betreft grip en een kortere remweg.

Winterbanden werken optimaal bij temperaturen van 7 graden Celsius en lager. Winterbanden zijn geen sneeuwbanden. Koop dus niet alleen uw winterbanden als het begint te sneeuwen.

Het verschil tussen winterbanden en zomerbanden is het rubber dat gebruikt wordt. Winterbanden zijn gemaakt van natuurrubber en zomerbanden niet. Dit zorgt ervoor dat het rubber zachter is en meer grip heeft in winterse omstandigheden.

Let er wel op dat u niet blijft doorrijden in de zomer op winterbanden. Deze slijten dan extra snel omdat ze daar niet voor gemaakt zijn.

Wij adviseren u graag bij Bumo Banden. U bent welkom op de Oudeweg in Haarlem om onder het genot van onze speciale bonenkoffie de beste keuze voor u te bespreken. U kunt ons ook bellen op nummer 023 – 2000 119